logo

Actualitat Notícies

Consells per a efectuar les teues compres online de manera segura

Continuar informant els internautes i donar-los les eines necessàries per a assegurar la seua protecció en matèria de privacitat i seguretat en Internet és l'objectiu d'OCU i Google en la segona edició de la seua campanya conjunta “Viu una Internet Segura”.

OCU i Google, en col·laboració amb l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) i l'Institut Nacional de Ciberseguretat (*INCIBE), llancen la segona edició de la campanya “Viu una Internet Segura”.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és que els usuaris tinguen un major control i coneixement sobre la seua seguretat i privacitat en la xarxa, que en aquesta ocasió estarà centrada en els menors i en les persones majors.

Segons les últimes dades recollides per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), més del 86% de les llars tenia en 2018 accés a Internet i -es diu prompte- un 98% dels mateixos comptava amb un telèfon mòbil. Cal destacar que el 85,7% dels xiquets de 10 anys utilitza ordinadors i el 85,6% utilitza Internet.

Malgrat les cridaneres xifres, encara hi ha desconeixement en matèria de seguretat i privacitat online i són molts els usuaris que desitgen tindre més informació sobre opcions de control de les seues dades i eines per a una navegació segura. Els menors i persones majors tendeixen a ser especialment vulnerables, en presentar un major desconeixement sobre el mitjà i els riscos que pot comportar.

Control de la seguretat i privacitat online

La nova plataforma “Viu una Internet Segur” busca informar famílies sobre com tindre un control adequat sobre la seua seguretat i privacitat online mitjançant:

Una guia per a pares i educadors: l'objectiu és ensenyar als més xicotets a reconéixer i abordar els diferents reptes d'Internet d'una manera original i dinàmica.

Una guia per a majors: consells perquè en cap cas l'edat es convertisca en un impediment per a poder gaudir de tots els avantatges d'Internet.

La plataforma continuarà oferint també informació general sobre aspectes rellevants com:

  •     Protegir els teus comptes, activant la verificació en dos passos o utilitzant contrasenyes segures.
  •     Connexions segures, assegurant-te que la xarxa Wifi que utilitzes és oficial.
  •     Mètodes més segurs d'efectuar transaccions bancàries i compres.
  •     Configurar la seguretat en el mòbil.
  •     Controlar la privacitat i les dades.

Durant l'esdeveniment de presentació de la campanya, *Ileana *Izverniceanu, directora de comunicació i relacions institucionals de l'Organització de Consumidors i Usuaris ha assenyalat que "la seguretat en Internet sempre ha sigut una prioritat per a OCU. Per això, ens tornem a unir a Google en la segona edició de la campanya "Viu una Internet Segura", amb la qual posem a la disposició dels usuaris totes les eines i recomanacions possibles perquè siguen cada vegada més experts en com protegir la seua privacitat i seguretat en la xarxa. Els usuaris han de tindre en tot el moment el control sobre la seua seguretat i la seua privacitat i tots els agents implicats hem de posar de la nostra part perquè així siga."

Per part seua, Francisco Ruiz Antón, director de polítiques i assumptes públics de Google, ha destacat que “la privacitat i la seguretat són tan importants online com en la vida offline. La campanya “Viu una Internet Segur” ajudarà al fet que els xiquets i les persones majors aprenguen els conceptes fonamentals de seguretat i ciutadania digital perquè puguen explorar el món online amb confiança”.

Consulta la notícia original ACI

© 2020 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías